Είναι το περπάτημα μετά το φαγητό καλό για την υγεία μας;




Τα θετικά αποτελέσματα της άσκησης στην υγεία έχουν αποδειχθεί ξανά και ξανά. Τα τελευταία χρόνια, μια αυξανόμενη τάση στην κοινότητα της υγείας και της φυσικής κατάστασης είναι οι άνθρωποι να κάνουν έναν σύντομο περίπατο μετά από κάθε γεύμα για διάφορα οφέλη για την υγεία.

Πιθανά οφέλη
Η άσκηση συνδέεται με πολλά θετικά οφέλη για την υγεία. Αυτό περιλαμβάνει και το περπάτημα μετά το φαγητό, το οποίο έχει κάποια δικά του μοναδικά πλεονεκτήματα.

Μπορεί να βελτιώσει την πέψη
Ένα σημαντικό δυνητικό όφελος που σχετίζεται με το περπάτημα μετά το φαγητό είναι η βελτίωση της πέψης. Η κίνηση του σώματος μπορεί να βοηθήσει την πέψη προωθώντας τη διέγερση του στομάχου και των εντέρων, με αποτέλεσμα η τροφή να κινείται πιο γρήγορα. Επιπλέον, η χαμηλή έως μέτρια σωματική δραστηριότητα μετά το φαγητό μπορεί να έχει προστατευτική επίδραση στο γαστρεντερικό σύστημα.

Στην πραγματικότητα, έχει αποδειχθεί ότι προλαμβάνει ασθένειες όπως το πεπτικό έλκος, η καούρα, το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, η εκκολπωματική νόσος, η δυσκοιλιότητα και ο καρκίνος του παχέος εντέρου.

Μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Πηγή: Capital.gr